Café Den Braai 'ontploft' na WK-zege Michael van Gerwen: 'Nog nooit zo'n mooie partij gezien!'

1 januari 2019 om 20:19
Vlijmen gaat los.
Vlijmen gaat los.
Feest in café Den Braai! Darter Michael van Gerwen pakte dinsdagavond zijn derde WK-titel na een 7-3 overwinning op Michael Smith. Ongeveer 400 toeschouwers volgden in het café de verrichtingen van hun plaatsgenoot op de voet. De overwinning van Van Gerwen werd met enorm gejuich ontvangen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Dit was schitterend! Ik heb nog nooit zo'n mooie partij gezien!", vertelt Ruud de Vaan (55) uit Vlijmen. "Iedereen ging helemaal uit zijn dak. Dit is heerlijk! Heerlijk!", schreeuwt hij met een glas bier in zijn hand.

Bekijk hoe zijn thuiskroeg uit z'n dak gaat en lees verder. 

Wachten op privacy instellingen...

Vastberaden
Van Gerwen nam het in de finale op tegen de Engelsman Michael Smith. De darter uit Vlijmen won de wedstrijd, na een 4-0 voorsprong, uiteindelijk met 7-3. Afgelopen zondag versloeg hij de Schot Gary Anderson met gemak. Van Gerwen won met 6-1. De Vlijmenaar was vastberaden de titel te pakken. Daarvoor leefde hij de afgelopen dagen als een monnik.

Bekijk de reactie van de fans en lees verder.

 

Wachten op privacy instellingen...

 


Liters bier
Het doorgaans bruine café was tijdens deze finale geheel groen verlicht. Ruim vierhonderd toeschouwers zagen de wedstrijd in de stamkroeg van Mighty Mike. “We zijn heel blij dat we weer Darttempel van Brabant mogen zijn”, vertelde kroegbaas Marcel Junggeburth voor de wedstrijd.  

Junggeburth was de afgelopen dagen druk in de weer met de voorbereidingen. “De biertanks zijn weer helemaal volgetankt. Tweeduizend liter staat klaar.” De kroegbaas verwachtte dat dinsdagavond ruim de helft van de biervoorraad op zou gaan.  

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...