Bankrekening TUF Recycling bevroren, gemeente Dongen krijgt 98.000 euro via deurwaarder

15 januari 2019 om 10:07
nl
De gemeente Dongen heeft via een deurwaarder 98.000 euro aan openstaande dwangsommen van TUF Recycling ontvangen. Daarnaast is de bankrekening van het bedrijf dat kunstgrasmatten verwerkt bevroren. Zo kunnen eventuele andere kosten die de gemeente de komende maanden moet maken om de problemen rondom het bedrijf op te lossen, sowieso betaald worden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Dat schrijft burgemeester Starmans dinsdag in een raadsinformatiebrief. De gemeente waarschuwde het bedrijf al langer dat ze de problemen op hun terrein moesten aanpakken. Er werden meerdere dwangsommen opgelegd die in totaal neerkwamen op 100.000 euro. Slechts 2000 euro was hiervan betaald. TUF Recycling laat weten niet te willen reageren op het nieuws. 

Dankzij de deurwaarder heeft Dongen de schulden nu kunnen innen, inclusief de extra gemaakte administratiekosten voor het hele juridische proces. Het totale bedrag dat de gemeente nu heeft ontvangen komt neer op 101.918 euro.

Bankrekening bevroren

Het bedrag dat na inning van de schulden nog over was op de bankrekening van TUF Recycling is bevroren. Daar heeft Dongen om verzocht bij de rechter. TUF Recycling moet namelijk nog resten van de brand opruimen en de stapels kunstgrasmatten en zandbergen verkleinen. Doen ze dat niet voor de afgesproken data, dan gaat de gemeente de boel opruimen met het geld van het bedrijf dat nu is bevroren. 

Of er nog genoeg geld op de rekening staat van TUF om al die kosten te verhalen is de vraag. "Daar heb ik op dit moment geen zicht op. We weten nu nog niet welke kosten er straks gaan komen", zegt burgemeester Marina Starmans. Hoeveel geld er op de bevroren bankrekening van TUF staat, wil de gemeente niet zeggen. "Daar kan ik geen uitspraken over doen", aldus de burgemeester.

Brand

Bij het bedrijf aan De Schacht brak op donderdagavond 11 oktober een grote brand uit. Daarvoor was TUF al in opspraak geraakt, omdat er structureel meerdere wetten en milieuregels zouden worden overtreden. Op de avond van de brand zou de gemeenteraadsvergadering over het bedrijf spreken. Het politieonderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog.

De brandresten had het bedrijf voor 1 januari op moeten ruimen. De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant heeft begin januari een controle uitgevoerd. Het is nog niet bekend of de brandresten (goed genoeg) zijn opgeruimd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.