Michael van Gerwen opnieuw tegen Raymond van Barneveld in Rotterdam, schema Premier League bekend

18 januari 2019 om 11:41
nl
De PDC heeft het speelschema bekend gemaakt voor de Premier League of Darts. Michael van Gerwen speelt, net als vorig jaar, in Rotterdam tegen landgenoot Raymond van Barneveld. Daar waren beide heren vorig jaar niet over te spreken.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Ik snap de keuze heel goed", zegt dartsverslaggever Joost van Erp. "Als je twee iconen hebt, wil je ze tegen elkaar laten spelen." Aan de andere kant snapt Van Erp ook dat Van Gerwen en Van Barneveld het minder leuk vinden. "Het publiek zal dan toch wat meer verdeeld zijn, terwijl je tegen een andere darter het volledige Nederlandse publiek achter je hebt." 

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen, die vorig jaar de Premier League won, zal een dag eerder tegen Peter Wright aantreden in Ahoy. Ook dat was vorig jaar het geval, toen verloor 'Mighty Mike' van de excentrieke Schot. 

Heet avondje
Van Gerwen opent tegen Michael Smith, een herhaling van de WK-finale van dit jaar dus. Verder staat er nog een heet avondje op Van Gerwen te wachten als de wereldkampioen het in week vijf in Aberdeen opneemt tegen Gary Anderson. Het Schotse publiek zal dan naar alle waarschijnlijkheid volledig op de hand van Anderson zijn en hij zal revanche willen nemen na zijn blamerende en pijnlijke nederlaag tijdens het afgelopen WK. 

Bekijk hieronder het volledige speelschema van Michael van Gerwen in de Premier League:

Newcastle: Van Gerwen - Smith
Glasgow: Van Gerwen - Suljovic
Dublin: Van Gerwen - Cross
Exeter: Van Gerwen - Wade
Aberdeen: Van Gerwen - Anderson
Nottingham: Van Gerwen - Price
Berlijn: Van Gerwen - Gurney
Rotterdam: Van Gerwen - Wright
Rotterdam: Van Gerwen - Van Barneveld (Judgement Night). 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.