Waarnemend burgemeester moet de boel in Haaren in goede banen gaan leiden

HAAREN - In verband met de bestuurscrisis in Haaren heeft commissaris van de Koning Wim van de Donk vrijdagmiddag gesprekken gehad met de (zieke) burgemeester Jeannette Zwijnenburg, de wethouders en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haaren. Het resultaat: er wordt een waarnemend burgemeester aangesteld.

Met een burgemeester die zich ziek meldde nadat de wethouders het vertrouwen in haar  hadden opgezegd en wethouders die zelf een motie van afkeuring aan hun broek hadden hangen, was de bestuurscrisis in Haaren deze week compleet. 

Waarnemend burgemeester
Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft vrijdagmiddag met de verschillende hoofdrolspelers gesproken over de ontstane situatie. De conclusie: in Haaren moet een waarnemend burgemeester worden aangesteld. 

De opdracht van deze waarnemend burgemeester: verder werken aan een constructief en goed bestuur van de gemeente en het afhandelen van het herindelingsproces waar Haaren al geruime tijd mee bezig is. Wie het gaat worden en wanneer de waarnemend burgemeester begint, is nog niet bekend.

LEES OOK: Burgemeester Zwijnenburg van Haaren meldt zich ziek na ontstaan 'onwerkbare situatie'

LEES OOK: Het blijft maar rommelen in de Haarense gemeentepolitiek: bestuurscrisis wordt beslecht bij CdK

LEES OOK: Waarom zit de burgemeester ziek thuis? Heibel om herindeling, identiteitsfraude en dure villa

Meer over dit onderwerp:
HAAREN GEMEENTEBESTUUR JEANNETTE ZWIJNENBURG