Waarnemend burgemeester moet de boel in Haaren in goede banen gaan leiden - Omroep Brabant

Waarnemend burgemeester moet de boel in Haaren in goede banen gaan leiden

15 februari 2019 om 22:34
nl
In verband met de bestuurscrisis in Haaren heeft commissaris van de Koning Wim van de Donk vrijdagmiddag gesprekken gehad met de (zieke) burgemeester Jeannette Zwijnenburg, de wethouders en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haaren. Het resultaat: er wordt een waarnemend burgemeester aangesteld.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Met een burgemeester die zich ziek meldde nadat de wethouders het vertrouwen in haar  hadden opgezegd en wethouders die zelf een motie van afkeuring aan hun broek hadden hangen, was de bestuurscrisis in Haaren deze week compleet. 

Waarnemend burgemeester
Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft vrijdagmiddag met de verschillende hoofdrolspelers gesproken over de ontstane situatie. De conclusie: in Haaren moet een waarnemend burgemeester worden aangesteld. 

De opdracht van deze waarnemend burgemeester: verder werken aan een constructief en goed bestuur van de gemeente en het afhandelen van het herindelingsproces waar Haaren al geruime tijd mee bezig is. Wie het gaat worden en wanneer de waarnemend burgemeester begint, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.