Video

Marco Kroon 'kan zich niet herinneren' dat hij een agent een kopstoot zou hebben gegeven

4 maart 2019 om 17:25
nl
Militair Marco Kroon uit Den Bosch zegt zich niet te kunnen herinneren dat hij zondagavond een agent zou hebben mishandeld. Dat laat zijn advocaat Geert-Jan Knoops weten aan Radio 1.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Stem op de Twitter-poll en lees verder:

Wachten op privacy instellingen...


"Hij heeft geen herinnering aan het toebrengen van fysiek letsel aan een agent", verwoordt Knoops de ontkenning. Of Kroon onder invloed was, zegt zijn advocaat niet te weten. "Dat moet onderzocht worden."

"Het is anders dan dat het nu wordt weggezet. Het enige wat ik kan zeggen, is dat ik er ontzettend van baal dat dit allemaal is gebeurd'', voegt Marco Kroon daar zelf aan toe, in gesprek met Hart van Nederland.

Arrestatie

Kroon werd zondagavond in het centrum van Den Bosch gearresteerd. Een agent betrapte hem toen hij stond te wildplassen. Kroon zou daarop een kopstoot hebben uitgedeeld aan de agent.

Er is een aanklacht vanwege mishandeling tegen Kroon ingediend. "Nu moet justitie beslissen of het tot een vervolging zal komen", aldus Knoops. Volgens de advocaat is zijn cliënt maandagmiddag vrijgelaten.

Marco Kroon is een van de bekendste militairen van Nederland. Tien jaar geleden kreeg hij de hoogste onderscheiding voor zijn werk: de Willems-Orde. Daarna raakte hij meermaals in opspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.