Arrestatie Marco Kroon: 'Wel gedronken maar geen drugs gebruikt'

DEN BOSCH - Militair Marco Kroon had wel gedronken maar geen harddrugs gebruikt toen hij afgelopen zondag in Den Bosch werd aangehouden. Dat blijkt uit een alcohol- en drugstest waar het Brabants Dagblad over bericht.

De test wordt standaard afgenomen na een geweldsincident. Kroon had meer gedronken dan twee biertjes (0,5 promille), schrijft het BD. Het is een strafbare ondergrens voor automobilisten maar feestvierders worden normaal niet beboet voor openbare dronkenschap. De drugstest gaf geen eerste indicatie dat Kroon harddrugs zou hebben gebruikt. 

Kroon werd zondagavond in het centrum van Den Bosch gearresteerd. Een agent betrapte hem toen hij stond te wildplassen. Kroon zou daarop een kopstoot hebben uitgedeeld aan de agent. Die agent liep vervolgens een flinke bloedneus op. De militair werd geboeid afgevoerd. 

LEES OOK: Marco Kroon 'kan zich niet herinneren' dat hij een agent een kopstoot zou hebben gegeven

Onderzoek
Het onderzoek naar de aanhouding door de marechaussee loopt nog altijd. Pas dan neemt het Openbaar Ministerie de beslissing of de zaak strafrechtelijk wordt vervolgd. 

Marco Kroon is een van de bekendste militairen van Nederland. Tien jaar geleden kreeg hij de hoogste onderscheiding voor zijn werk: de Willems-Orde. Daarna kwam hij meerdere keren in opspraak.