Advocaten van Klaas Otto vinden dat hij 'oneerlijk proces' kreeg

12 maart 2019 om 19:11
nl
De advocaten van Klaas Otto willen diverse getuigen (nogmaals) horen in het hoger beroep. Volgens hen is er geen eerlijk proces gevoerd tegen de oprichter van motorclub No Surrender.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

"Politie en justitie wilden alleen maar dossier opbouwen, niet de waarheid boven tafel krijgen. Getuigen zijn onder druk gezet om belastende verklaringen af te leggen tegen mijn cliënt", zei advocaat Sanne Schuurman dinsdag voor het gerechtshof in Den Bosch. Volgens hem was de de top van het Openbaar Ministerie (OM) actief bij deze zaak betrokken en wilden ze Otto 'zo lang mogelijk' opsluiten.

Otto (51) werd vorig jaar door de rechtbank in Breda veroordeeld tot zes jaar cel voor zware mishandeling, bedreiging, afpersing en witwassen van 1,3 miljoen euro. Zowel hij als het Openbaar Ministerie ging in beroep. Hij zit momenteel voor deze zaak al zo'n twee jaar in de cel.

Volgens Schuurman zou hij op vrije voeten moeten komen. "De kans is reëel dat de uiteindelijke straf die het hof gaat opleggen, lager is dan de tijd die hij nu in hechtenis heeft gezeten."

Otto neergeschoten
Het OM had een celstraf van tien jaar geëist tegen de inwoner van Bergen op Zoom. De rechtbank in Breda kwam echter tot een lagere straf, onder meer omdat Otto zelf slachtoffer is geworden van een schietpartij. Een van de mannen die hij heeft mishandeld en bedreigd, autohandelaar Joop M. uit Poppel (B), is eerder veroordeeld omdat hij Otto beschoten heeft. Otto overleefde die aanslag ternauwernood.

Het gerechtshof in Den Bosch beslist over twee weken of Otto in voorarrest moet blijven en welke getuigen wél en welke niet moeten worden gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.