Forum voor Democratie (weer) grote afwezige bij toelichting van informateur: 'Ingewikkelde puzzel'

22 maart 2019 om 18:35
Lijsttrekker Eric de Bie. (Foto: Forum voor Democratie)
Lijsttrekker Eric de Bie. (Foto: Forum voor Democratie)
De stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn definitief geteld. Vrijdagavond waren de politieke leiders in het provinciehuis om te luisteren naar de eerste toelichting van informateur Helmi Huijbregts en VVD’er Christophe van der Maat. Er was echter één opvallende afwezige: lijsttrekker van Forum voor Democratie Eric de Bie.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De VVD is de grootste partij van Brabant met tien zetels. Forum voor Democratie is de tweede partij met negen zetels in Provinciale Staten. In de verkiezingscampagne was Eric de Bie, de lijsttrekker uit Bergen om Zoom, bijna 'onzichtbaar' voor de media. De Bie gaf toen geen interviews. Daar zei hij donderdag over dat hij er 'wel wás, maar niet voor de media'. Vrijdag is hij er dus weer niet.

'Ingewikkelde puzzel'
Lijsttrekker van de VVD in Brabant, Christophe van der Maat, lichtte vrijdagavond toe waarom er voor Helmi Huijbregts als informateur is gekozen. "Er ligt een ingewikkelde puzzel. Zij heeft een indrukwekkende bestuurlijke carrière."

Wachten op privacy instellingen...

VVD'er Huijbregts gaat de komende tijd om de tafel met alle partijen die minstens een zetel hebben behaald. Daarna zal ze verslag uitbrengen aan partijgenoot Christophe van der Maat. Ze gaat de coalitiebesprekingen stapje voor stapje voeren. "Een olifant eet je ook per plakje", aldus Huijbregts. Ze voegde daar lachend aan toe: "Partij voor de Dieren, dit bedoel ik niet letterlijk."

'Tweede partij kan niet ontbreken'
Volgens Huijbregts is het niet erg dat Eric de Bie niet op is komen dagen. "Wij gaan met alle partijen spreken de komende week, dan kan de tweede partij van Brabant niet ontbreken. Uiteindelijk komt er in Brabant een college. Zonder meer!"

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...