Herdenking voor Ger van Zundert die overleed na aanslag: 'Laten zien dat de familie niet alleen is'

9 april 2019 om 17:34
nl
Er wordt woensdagavond een herdenking gehouden voor Ger van Zundert, de 49-jarige man die overleed nadat hij in brand was gestoken. "We verwachten honderden mensen", vertelt Tommy Dieckmann, die de samenkomst organiseert.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We willen met de herdenking laten zien dat de familie er niet alleen voor staat", aldus Dieckmann. Hij is bevriend met de zoon van Ger. "De familie is enorm aangeslagen." Meer wil hij niet kwijt over het drama.

Verwerken
De oproep op Facebook is inmiddels honderden keren gedeeld. "Het is mooi om te zien dat iedereen meeleeft. Het heeft veel losgemaakt", weet Dieckmann. "Dit zal hopelijk bijdragen aan de verwerking."

De herdenking begint woensdagavond om negen uur aan de Sparrenweg 10 in Breda. Iedereen is welkom. "We gaan onder andere 49 wensballonnen oplaten, verwijzend naar zijn leeftijd." Ook worden er bloemen gelegd en er wordt een moment stilte gehouden.

Aanslag
Van Zundert werd maandagavond in een garagebox aan de Sparrenweg vastgebonden en in brand gestoken. Hij overleed in de loop van de dinsdagochtend. De politie spreekt van een gerichte aanslag op zijn leven.

Lees alles over de dood van Ger van Zundert op onze speciale themapagina.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.