Video

Leonie van Partij voor de Dieren krijgt felle haatreacties na tweet over Efteling-show

14 april 2019 om 19:31
nl
Leonie Gerritsen, de vrouw wiens tweet over Efteling-attractie Raveleijn veel losmaakte, heeft haatreacties gekregen na het protest van dierenactivisten tijdens de show. Gerritsen wordt uitgescholden op Twitter terwijl ze met het protest naar eigen zeggen niks te maken heeft. “Zij hebben mijn intentie bij de tweet niet begrepen”, stelt ze.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

Naar aanleiding van de tweet van Gerritsen over ‘het in de hens steken van de het dekje van een paard voor entertainment’ werden Kamervragen gesteld en deed de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek. Daaruit bleek dat er bij de Efteling geen sprake was van dierenmishandeling.

LEES OOK: '

Politiek debat voeren
Zondagmiddag klommen vier dierenactivisten van de Vegan Strike Group over de balustrade tijdens de show van Raveleijn. Zij hadden shirts aan met leuzen erop en hielden spandoeken omhoog. “Op Twitter denken mensen dat ik degene ben die deze actie heeft georganiseerd, maar dat is niet zo”, benadrukt Gerritsen. Over de actie zegt ze: “Dit is niet de manier waarop wij dingen aanpakken. Wij willen een politiek debat voeren.” Er komt volgens haar ook een debat in de Tweede Kamer.

Ondanks dat ze dus niet betrokken was bij de actie in de Efteling, krijgt de medewerkster van de Partij voor de Dieren heel veel negatieve reacties op social media. Zo wordt ze uitgescholden en krijgt ze verwensingen naar haar hoofd. Zo schrijft een man op Facebook: "Mag hopen dat je een keer verkracht wordt door zo'n paard." Ook wilden twitteraars haar laten opsluiten en beschuldigen ze haar van haatzaaien en aanzetten tot terrorisme.

“Mensen zijn heel emotioneel betrokken en vooral boos”, zegt Gerritsen. “Mensen spelen het op de man af. Dat is voor mij niet interessant om naar te kijken, dus ik lees het niet meer.”

Efteling niet aanvallen
Zij zegt dat ze de Efteling niet aan wilde vallen met haar tweet. “Ik vind gewoon dat je geen dieren moet gebruiken voor entertainment.” Ze blijft bij haar standpunt, ook al heeft de NVWA geconcludeerd dat het niet om dierenmishandeling gaat. “Ik weet ook wel dat die paarden goed verzorgd worden, maar de Efteling neemt wel een risico. Zo’n paard kan bijvoorbeeld vallen waardoor er toch een onveilige situatie ontstaat”, stelt ze.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.