Marion moest haar restaurant sluiten, maar nadat klanten 25.000 euro bijlegden is LOFF weer open

BREDA - Het was een enorme klap voor Marion Pluimes. Een maand geleden moest ze haar restaurant in Breda noodgedwongen sluiten. Door een succesvolle inzamelactie kon LOFF woensdagmiddag heropenen.

Met een stralende glimlach staat ze weer in haar zaak. Het buffet staat klaar voor de eerste gasten. “Het voelt zo fijn om hier te zijn! Dit is echt supervet! Ik vind het ook wel heel spannend.”

Modderpoel
Een wegafsluiting deed het vegetarische en veganistische restaurant de das om. “De straat was een enorme modderpoel. Logisch dat er dan geen mensen komen”, vervolgt Marion. De zaak was toen een jaar open. “We hadden nog weinig reserves opgebouwd.” En dus moest de zaak sluiten.

LEES OOK: Wegafsluiting draait restaurant LOFF de nek om: zaak sluit de deuren definitief

Vaste bezoeker Maria Menting kon dat niet verkroppen. Ze startte een inzamelactie. “Ze werken zonder vlees, dat is goed voor het milieu. Het zou toch zonde zijn als zo’n zaak verloren gaat!” Ze haalde in een mum van tijd 25.000 euro op. “Ik ben heel trots. Geweldig dat ze weer open gaan.”

Overdonderd
Marion was compleet overdonderd door alle reacties. “Ruim vierhonderd mensen hebben gedoneerd! Zelfs mensen die hier nog nooit gegeten hadden, gaven geld. Het was echt hartverwarmend.”

De wegwerkzaamheden zijn inmiddels voorbij. De zaak heeft een flinke poetsbeurt gehad. Ook is het terras vernieuwd. Bovendien is de kaart wat aangepast. Toch is de inzamelactie nog niet voorbij. “Om open te kunnen blijven hebben we nog 15.000 euro nodig.”

Marion hoopt dat klanten de weg naar haar zaak weer gaan vinden. “We hebben er volop vertrouwen in dat het nu wel goed gaat komen!”

Het restaurant, vlak voor openingstijd. (foto: Raymond Merkx)
De keuken draait weer op volle toeren. (foto: Raymond Merkx)
Meer over dit onderwerp:
BREDA HORECA LOFF FAILLISSEMENTEN CROWDFUNDING