TOP Oss na zege zeker van play-offs, RKC Waalwijk doet goede zaken met winst bij Go Ahead Eagles

26 april 2019 om 19:53
Behalve FC Den Bosch is ook TOP Oss nu zeker van deelname aan de play-offs voor promotie. De ploeg van trainer Klaas Wels won vrijdagavond in eigen huis met 1-0 van FC Dordrecht, genoeg om een ticket te pakken. RKC Waalwijk deed met het oog op de play-offs hele goede zaken door bij Go Ahead Eagles te winnen (1-4).

TOP Oss-FC Dordrecht 1-0
Het was in Oss lang wachten op een doelpunt. De vreugde was daardoor misschien nog wel groter toen Huseyin Dogan vijf minuten voor het eindsignaal de 1-0 tegen de touwen schoot. Met een droge schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied bracht hij de thuisploeg de overwinning. En met drie extra punten bij het totaal wist de ploeg van trainer Klaas Wels zich te verzekeren van een ticket voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 1-4
RKC moest na mindere resultaten vol aan de bak bij Go Ahead Eagles om op een plek te blijven staan die over een week recht geeft op deelname aan de play-offs. Vooraf werd dat gezien als een hele lastige opgave, de ploeg van trainer Fred Grim ging namelijk op bezoek bij Go Ahead Eagles. Kijkend naar de uitslag was het helemaal niet zo'n lastige klus. RKC stapte met een 1-4 overwinning van het veld.

De start van de bezoekers was goed. Na een kwartier spelen kwam RKC op 0-1. Waar heel de Adelaarshorst schreeuwde om een overtreding, wilde de scheids daar niets van weten. Mario Bilate profiteerde. Niet veel later maakte de spits bijna zijn achtste van het seizoen, zijn inzet ging echter via de paal net niet in het doel. Kort na rust maakte Stijn Spierings er 0-2 van.

Tien minuten na rust maakte Go Ahead Eagles de aansluitingstreffer. Ossenaar Richard van der Venne tekende met een goed schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 1-2. De wedstrijd lag vervolgens even stil, omdat de helft van de lichtmasten het niet meer deed. Al snel was het probleem verholpen en rolde de bal weer. Darren Maatsen gooide de wedstrijd in het slot, hij maakte kort voor tijd - de acht minuten blessuretijd niet meegerekend - de 1-3. In blessuretijd maakte Stijn Spierings er nog 1-4 van.

Alleen MVV kan RKC nog van een ticket voor de play-offs afhouden. De kans dat dat gaat gebeuren is echter heel klein, de ploeg uit Maastricht heeft een wonder nodig.

Roda JC-FC Den Bosch 0-2
Tijdens de wedstrijd tussen Roda JC en FC Den Bosch ging het aan de kant van de bezoekers niet veel over voetbal. In aanloop naar de wedstrijd was het ontslag van trainer Wil Boessen het onderwerp van gesprek, tijdens de wedstrijd veranderde dat in de mogelijke aanstelling van Willem van Hanegem. De Kromme zat op de tribune in Kerkrade om FC Den Bosch aan het werk te zien, hij is namelijk gepolst als nieuwe hoofdtrainer.

Van Hanegem moest - net als de supporters van Den Bosch - lang wachten op doelpunten. In de blessuretijd van de tweede helft profiteerden de bezoekers van de ruimte die Roda JC al langere tijd gaf. Eerst was het Vincent Vermeij die scoorde, daarna maakte ook Stefano Beltrame nog een doelpunt. De 0-2 zege is belangrijk met het oog op de play-offs - en dan gaat het om het instromen in de eerste of tweede ronde.

FC Eindhoven-Jong AZ 0-1
Anderhalve week geleden had FC Eindhoven nog zicht op deelname aan de play-offs. Nu is definitief duidelijk dat de formatie van trainer David Nascimento geen toetje krijgt in de competitie. In eigen huis ging ze onderuit tegen Jong AZ. Het was de derde nederlaag in vier duels.

Kort na rust werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Tijjani Reijnders ging onderuit na contact met Karim Essikal. Een penalty was het gevolg, Ondrej Mihalik benutte de buitenkans met overtuiging. De 0-1 bleef staan tot en met het laatste fluitsignaal.

Jong FC Utrecht-Helmond Sport 1-1
Jong FC Utrecht en Helmond Sport speelden een duel waarbij de laatste plaats op het spel stond. Door het 1-1 gelijkspel blijft Helmond Sport negentiende op de ranglijst, de ploeg uit de Domstad blijft hekkensluiter in de Keuken kampioen Divisie.

De start van de ploeg uit Helmond was goed. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong in Utrecht. Richelor Sprangers opende de score met een schot in de verre hoek. Na een paar minuten spelen in de tweede helft werd het 1-1. Op acrobatische wijze tikte Mitchell van Rooijen de bal in het doel van Helmond. In het restant van de wedstrijd vielen er geen doelpunten meer, waardoor ook de stand op de ranglijst qua posities ongewijzigd bleef.

Almere City-Jong PSV 2-1
Feest in Almere. Door de 2-1 zege op Jong PSV pakte Almere City een periodetitel. De ploeg van trainer Ole Tobiasen had een sterke tegenstander, want bij de Eindhovenaren stonden spelers als Cody Gakpo, Mo Ihattaren en Maxi Romero in de basis. Dat drietal stond ook aan de basis van de enige PSV-treffer. Het was kort na rust toen Gakpo het eindstation was van een goede aanval. De aanvaller, die in de tweede seizoenshelft de nodige speelminuten mag maken in het eerste elftal, schoot goed binnen.

De treffer van Gakpo was de gelijkmaker. Hij poetste de treffer van Damon Mirani weg. Een klein kwartier voor tijd kwam Jong PSV voor de tweede keer op achterstand. James Efomorfidis schoot zijn ploeg naar de winst.