'Het was een wonder geweest als Willem II had gewonnen', Willy en René blikken terug op bekerfinale

6 mei 2019 om 09:07
De voetbalbroers Willy en René van de Kerkhof.
De voetbalbroers Willy en René van de Kerkhof.
“Het was een wonder geweest als Willem II gisteren had gewonnen.” Zo blikken Willy en Rene van de Kerkhof maandagochtend terug op de KNVB-bekerfinale tegen Ajax. Ook de voetbalbroers keken zondagavond gespannen naar de wedstrijd. “Maar Ajax was gewoon oppermachtig.”
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

Zo eindigde het bekersprookje voor Willem II in mineur. Ajax bleek een maat te groot: in Rotterdam waren de Amsterdammers met 0-4 (veel) te sterk voor de Tricolores.

'Goed gespeeld, weinig kans’
“En toch was het een geweldig afscheid van Willem II van het bekerseizoen”, aldus Willy. “Tegen Ajax is op dit moment niemand bestand. Het eerste halfuur ging het goed. Er had een verrassing in kunnen zitten. Maar na die 1-0 was Ajax heer en meester, oppermachtig.”

René vult aan: “En meteen op die 1-0 volgde de 2-0. Toen was het over en uit voor Willem II. Ajax speelde echt twee klassen beter. Nu maar hopen dat Willem II misschien mag meedoen in de play-offs om Europees voetbal.” De voormalige aanvaller vindt dat de Tilburgse ploeg een eervolle nederlaag heeft geleden.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...