Video

Signalement van doorrijder Breda bekend, politie zoekt jongeman met petje en stoppelbaard

7 mei 2019 om 15:47
nl
Een belangrijke getuige van het ongeluk op de Hamdijk in Breda heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om de man die vlak na de aanrijding met zijn auto stopte naast de auto van de dader en sprak met de verdachte. Bij het ongeluk werd een 79-jarige vrouw met rollator overreden. De getuige heeft de politie een goed signalement kunnen geven van de dader.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Volgens de man is de dader vrijwel zeker een jongeman van Marokkaanse afkomst. "Dat weet hij zo zeker omdat hij zelf ook van Arabische afkomst is", laat politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk weten. De twee mannen spraken Arabisch met elkaar, in het Darija. Dat is een Arabisch dialect.

Mogelijk geen rijbewijs
Mogelijk reed de verdachte rond zonder rijbewijs. De getuige kan het zich niet goed herinneren en verklaarde tegenover de politie dat de jongen vertelde dat hij 'of geen rijbewijs of geen geldig kentekenbewijs had'.

Compositietekening in Opsporing Verzocht
De dader zou begin 20 zijn en heeft een smal gezicht met een stoppelbaard. Verder droeg hij een petje en heeft hij een normaal postuur. Dinsdagavond zal een compositietekening te zien zijn van de dader.

"Vanochtend heeft de getuige met een compositietekenaar gezeten en daar is een goed portret uitgekomen", laat de politiewoordvoerder weten.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Getuige had twijfels, hij schaamde zich'
De belangrijke getuige meldde zich afgelopen woensdag bij de politie, drie dagen na het ongeluk. "We zijn ontzettend blij dat hij ondanks alle twijfels die hij had, zich gemeld heeft bij ons", aldus van Hooijdonk.

De man schaamde zich enorm over de situatie. "Hij zat er heel erg mee. Hij heeft erover gesproken met zijn vrouw en na het zien van diverse televisieprogramma's over het ongeluk besloot hij naar naar het politiebureau aan het Chasséveld in Breda te gaan."

'Alleen rollator gezien'
De getuige kwam vlak na de aanrijding aan op de plek van het ongeluk. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij even stopt naast de auto van de dader, de twee hebben even contact. Daarna stapt hij zelfs nog even uit om vervolgens ook te vertrekken. Volgens de politie heeft hij alleen de rollator zien liggen.

Zwaargewond
De 79-jarige vrouw was zondagavond 28 april op bezoek geweest bij een van haar dochters. Op weg naar de bushalte werd de vrouw geschept door een auto. De bestuurder reed door.

Het zwaargewonde slachtoffer is inmiddels geopereerd en is buiten levensgevaar. Ze moet nog minimaal een operatie ondergaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.