Fans gooien met stenen buiten stadion van RKC, ME grijpt in om supporters uit elkaar te houden

WAALWIJK - De Mobiele Eenheid (ME) heeft zaterdagavond na de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles ingegrepen om supportersgroepen van de twee clubs uit elkaar te houden. De bussen van de supporters uit Deventer werden met stenen bekogeld. Van een van de bussen sneuvelde één ruit.

"Door een flink aantal personen is geprobeerd elkaar te provoceren, is er gevochten en gegooid met stenen", laten de gemeente Waalwijk, de Waalwijkse politie en RKC Waalwijk in een gezamenlijke verklaring weten. "Helaas vond een aantal personen het nodig om iedere keer weer de openbare orde te verstoren door steeds opnieuw de confrontatie op te zoeken.
Aan de hand van duidelijke camerabeelden wordt bekeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij kunnen uiteraard sancties verwachten."

Volgens een politiewoordvoerder is er niemand gewond geraakt en is er zaterdagavond niemand aangehouden. "Toen de supporters van Go Ahead Eagles waren vertrokken, keerde de rust terug in Waalwijk."

Geen grote schermen
Naar aanleiding van de ongeregeldheden is besloten om dinsdag geen grote schermen te plaatsen waarop de beslissende uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gezamenlijk bekeken zou kunnen worden. "Zowel de gemeente als RKC Waalwijk organiseren dus niets in het centrum of in het stadion. Je zal begrijpen dat we dit, na de ongeregeldheden van zaterdagavond, een te groot risico vinden. Helaas heeft een aantal raddraaiers het verpest voor een groot aantal supporters."

LEES OOK: In Waalwijk dromen de spelers voorzichtig van promotie: 'Wel met beide benen op de grond'

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles eindigde in 0-0. Woensdagavond waren er ook problemen na het play-offduel FC Den Bosch-Go Ahead Eagles.

LEES OOK: RKC Waalwijk heeft in jacht op promotie klein voordeel na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

Mocht RKC dinsdag promotie naar de eredivisie afdwingen, dan organiseert de gemeente later in de week wel een feestelijke huldiging.

Meer over dit onderwerp:
RKC WAALWIJK VOETBAL RELLEN