Fans gooien met stenen buiten stadion van RKC, ME grijpt in om supporters uit elkaar te houden

25 mei 2019 om 23:31
nl
De Mobiele Eenheid (ME) heeft zaterdagavond na de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles ingegrepen om supportersgroepen van de twee clubs uit elkaar te houden. De bussen van de supporters uit Deventer werden met stenen bekogeld. Van een van de bussen sneuvelde één ruit.
Geschreven door

"Door een flink aantal personen is geprobeerd elkaar te provoceren, is er gevochten en gegooid met stenen", laten de gemeente Waalwijk, de Waalwijkse politie en RKC Waalwijk in een gezamenlijke verklaring weten. "Helaas vond een aantal personen het nodig om iedere keer weer de openbare orde te verstoren door steeds opnieuw de confrontatie op te zoeken.
Aan de hand van duidelijke camerabeelden wordt bekeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij kunnen uiteraard sancties verwachten."

Volgens een politiewoordvoerder is er niemand gewond geraakt en is er zaterdagavond niemand aangehouden. "Toen de supporters van Go Ahead Eagles waren vertrokken, keerde de rust terug in Waalwijk."

Geen grote schermen
Naar aanleiding van de ongeregeldheden is besloten om dinsdag geen grote schermen te plaatsen waarop de beslissende uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gezamenlijk bekeken zou kunnen worden. "Zowel de gemeente als RKC Waalwijk organiseren dus niets in het centrum of in het stadion. Je zal begrijpen dat we dit, na de ongeregeldheden van zaterdagavond, een te groot risico vinden. Helaas heeft een aantal raddraaiers het verpest voor een groot aantal supporters."

Wachten op privacy instellingen...

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles eindigde in 0-0. Woensdagavond waren er ook problemen na het play-offduel FC Den Bosch-Go Ahead Eagles.

Mocht RKC dinsdag promotie naar de eredivisie afdwingen, dan organiseert de gemeente later in de week wel een feestelijke huldiging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!