Pegida kan ook donderdag weer op tegendemonstratie rekenen: 'Wij zitten hier niet op te wachten'

EINDHOVEN - Als Pegida donderdag in Eindhoven mag demonstreren bij de Al-Fourqaanmoskee, gaat moslimorganisatie Oemmah Nederland een tegendemonstratie houden. Dat kondigt die organisatie aan in een brief aan burgemeester John Jorritsma .

Pegida wil donderdag met cartoons van de profeet Mohammed door de straten lopen en een steniging naspelen bij de moskee aan de Otterstraat. De aanvraag hiervoor is al verstuurd naar de gemeente.

'Hier zal een grote groep opaf komen'
Oemmah Nederland spreekt van een 'haatdragende anti-islam demonstratie'. Een woordvoerder schrijft de burgemeester dat hij hoopt dat die de-escalerend te werk zal gaan en de Pegida-demonstratie - net zoals afgelopen zondag - zal verbieden. "In het belang van de moskeebezoekers, buurtbewoners en voorbijgangers."

De woordvoerder wijst erop dat op een eventuele Pegida-demonstratie een grote groep tegendemonstranten uit de Nederlandse multiculturele samenleving af zal komen 'die hier niet op zitten te wachten'.

Uit de hand
Eind mei liep een Pegida-demonstratie in Eindhoven uit de hand. Een grote groep tegendemonstranten zocht de confrontatie en moest door de ME op afstand worden gehouden. Tien tegendemonstranten werden aangehouden.