Brandweer druk met omvallende bomen, scheurende gevels en omgewaaide bestelwagen

8 juni 2019 om 15:20
nl
Bomen op auto's, huizen en bedrijven, een scheurende gevel en omgewaaide bestelwagen. De brandweer kreeg zaterdag verschillende meldingen binnen van stormschade. Vooral in Midden- en West-Brabant moest de brandweer vaak uitrukken. Er kwamen daar zo’n 110 meldingen binnen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

"We zijn van vanochtend een uur of zeven tot ongeveer twee uur volop bezig geweest”, vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. “Het wordt nu pas weer wat rustiger.”

Wachten op privacy instellingen...

Een specifiek gebied springt er volgens haar niet uit. De meldingen kwamen vanuit de hele regio. Zo viel er in Breda een boom op een woning, in Waalwijk kreeg een kantoorpand ermee te maken en in ’s Gravenmoer viel er eentje op een schuur.

Scheur in gevel
Basisschool De Kleine Akkers in Goirle liep ook stormschade op. Door rukwinden ontstond een scheur van enkele meters in de gevel van het gebouw. De brandweer zette daarop de omgeving rond de school af met lint.


In de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost kreeg de brandweer ongeveer 35 meldingen binnen van stormschade. “Dan gaat het met name om bomen die al slecht waren of takken die al los zaten”, zegt een woordvoerder. ‘Dus het valt reuze mee.” Helemaal in vergelijking met dinsdag toen het om honderden meldingen ging.

Bestelbus omgewaaid
Op de N277 in Elsendorp is zaterdagmiddag een bestelwagen van de weg gewaaid. De auto kwam rond half drie tegen een boom terecht. De bestuurder raakte gewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie geeft aan dat de wind mogelijk de oorzaak is van het ongeval.

Recreatiebedrijf Rofra in Valkenswaard heeft ook weer pech. Twee terrastenten zijn op het dak gewaaid. De eigenaar kreeg woensdag al te horen dat er een kanoverbod was. En dat precies nadat het bedrijf de draad had opgepakt na een brand die bijna alle kano's verwoestte.

In Etten-Leur viel er een boom op een geparkeerde auto. Dat gebeurde aan de Kansberg. De brandweer kwam snel ter plekke om de boom te verwijderen. Hoeveel schade de auto opliep is niet duidelijk.

 

In Eindhoven was de brandweer druk met het opruimen van de busbaan aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Een boom waaide daar op de busbaan en die werd snel weer door de brandweervrij gemaakt.

In Elshout is de Hooibroeksesteeg volledig versperd vanwege een omgevallen boom. De boom wordt zaterdag nog opgeruimd.

Niet druk
In Noord-Brabant was het niet druk. Volgens een woordvoerder van die veiligheidsregio kwamen er in de ochtend en middag nog geen vijf meldingen binnen. Later op de middag kwam daar wel nog een aantal meldingen bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.