Daar zijn ze: F-35's net op tijd aangekomen in Volkel voor Luchtmachtdagen

13 juni 2019 om 22:44
nl
Het was even spannend, maar ze zijn er. Twee F-35's zijn donderdagavond geland op vliegbasis Volkel. Daarmee zijn de gevechtstoestellen net op tijd voor de Luchtmachtdagen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De toestellen zijn rond tien uur 's avonds geland. Dat is een stuk later dan de bedoeling was. Een 'vliegend tankstation' stond namelijk met pech aan de grond in de Verenigde Staten. Daarom was het even twijfelachtig of de toestellen op tijd zouden zijn voor het evenement. Het probleem is inmiddels verholpen.

De straaljagers, ook bekend als Joint Strike Fighters (JSF), komen speciaal voor de Luchtmachtdagen naar Nederland vanuit de VS. De F-35 is de opvolger van het huidige gevechtstoestel F-16.

250.000 bezoekers
De Luchtmachtdagen zijn vrijdag en zaterdag op Vliegbasis Volkel. In totaal worden 250.000 bezoekers verwacht voor het jaarlijkse evenement. Op het gratis evenement worden tientallen vliegdemonstraties gegeven. Ook zijn veel vliegtuigen aan de grond te bewonderen.

LEES OOK: Dit kun je verwachten op de Luchtmachtdagen 2019 in Volkel

Wie er dit weekend niet bij kan zijn, kan toch alles volgen. Omroep Brabant is er vrijdag en zaterdag live bij op radio en televisie. Je vindt dan onder andere livebeelden van de shows, publieksreacties en bijzondere gasten. Online volg je alles via ons liveblog. Op radio geven we nog extra verkeersinformatie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.