Buurtbewoners zien komst van arbeidsmigranten in Veghel niet zitten - Omroep Brabant
Video

Buurtbewoners zien komst van arbeidsmigranten in Veghel niet zitten

19 juni 2019 om 06:00
nl
Ze hadden met z'n allen afgesproken dat alleen voorman Jack de Laat zou reageren. En dus stonden veel buurtbewoners uit Dorshout bij Veghel op hun tanden te bijten toen de plannen voor het Knokert Kwartier, een tijdelijke woonwijk voor arbeidsmigranten, dinsdag werden gepresenteerd. De buurtbewoners zijn boos.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

De honderd bewoners van Dorshout voelen er niets voor om vijfhonderd Polen als nieuwe buren te krijgen. "De arbeidsmigranten die vaak tijdelijk werk doen zullen regelmatig wisselen en op die manier hebben we de komende jaren met 7500 vreemden te maken", zegt Jack de Laat.

De Laat nam namens de belangstellenden die op de presentatie waren afgekomen het woord, verder hield iedereen zijn kaken stijf op elkaar. De bedoeling van de avond was een eerste aanzet om met de omwonenden in dialoog te gaan over de invulling van het plan. De eerste reactie van de buurt is dat ze het hele plan niet ziet zitten. Omwonenden willen geen grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten in het buurtschap.

Bekijk de video en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...


Draagvlak
Initiatiefnemer Han van Horen van uitzendbureau Hobij had deze reactie wel verwacht. Hij wil er samen met de gemeente voor zorgen dat het plan voldoende draagvlak krijgt. Dat is ook een belangrijke voorwaarde voor de gemeente om uiteindelijk een vergunning voor het plan te verlenen. Wethouder Jan Goijaarts snapt dat de mensen niet meteen staan te springen bij de plannen voor de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten.

Bekijk de video en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Van Horen, die graag op korte termijn de duurzame tijdelijke woningen voor zijn Poolse uitzendkrachten wil gaan bouwen, had met de reactie van de omwonenden rekening gehouden. "Als er geen draagvlak komt voor het plan, weet ik ook niet hoe het verder moet met het huisvesten van de arbeidsmigranten", zegt hij.

Binnenkort worden de omwonenden opnieuw uitgenodigd om samen met de initiatiefnemers te praten over de plannen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.