Vliegtuigjes geborgen na crash bij Oudemolen

22 juni 2019 om 13:54
nl
Beide vliegtuigen die vrijdag neerkwamen in Oudemolen zijn geborgen. Beide vliegtuigen raakten elkaar toen ze bezig waren met een formatievlucht boven het buitengebied. Eén vliegtuig lukte het een noodlanding te maken, de ander stortte neer waarbij de twee inzittenden omkwamen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het ging mis toen beide vliegtuigen een stunt uithaalden in de lucht en ze elkaar raakten. Het waren twee toestellen van Vliegend Museum Seppe. Alle vliegeniers waren ervaren. Nadat de lichamen uit het neergestorte vliegtuig waren gehaald, konden de bergers aan de slag met het toestel.

Ooggetuigen zagen vrijdag hoe een bruin vliegtuig boven hen langs scheerde op drie meter hoogte. Dit vliegtuig lukte het om een noodlanding te maken. Beide inzittende kwamen er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. De schrik zat er wel goed in.

Het bruine vliegtuig werd als laatste opgeruimd. De vleugels moesten eerst gedemonteerd worden voordat het vervoerd kon worden.

 

Een ooggetuige die de inzittenden van het bruine vliegtuig te hulp schoot zag dat beiden al zelfstandig uit het vliegtuig gestapt waren. Ze hadden uit voorzorg ook de benzine afgesloten. De staart van het witte vliegtuig zat in de ruit van het bruine vliegtuig, zagen de toegesnelde ooggetuigen.

Toen de inzittenden uit het bruine vliegtuig begrepen dat de inzittenden van het witte vliegtuig de crash niet overleefd hadden werden ze overmand door emoties.

Rondom Breda International Airport waar de twee vliegtuigjes opstegen, wordt wel vaker getraind in formatievliegen. Omwonenden voelen zich na dit ongeluk minder veilig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.