Video

Brand verwoest bungalow op camping Oisterwijk, geen redden aan voor campinggasten met tuinslangen

27 juni 2019 om 05:47
nl
Op Streekpark Klein Oisterwijk is woensdagnacht een grote bungalow door brand verwoest. Het vuur werd rond kwart voor drie ontdekt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"De vlammen kwamen boven de bomen uit", laat een ooggetuige weten. "Het was echt schrikken. (... ) Mijn hond maakte me wakker en toen ik ging kijken zag ik heel veel vuur. Echt gigantisch."

Brandblussers en tuinslangen
Campinggasten probeerden met brandblussers en tuinslangen het vuur te blussen, maar dat lukte niet. Ook de brandweer kon niet voorkomen dat de bungalow verloren ging, maar voorkwam wel dat het vuur oversloeg.

Er zou op het moment dat de brand uitbrak niemand in de caravan zijn geweest. "Nee, die mensen zijn er al een week niet", vertelt een buurman.

Poging tot brandstichting
Woensdagmiddag was de politie aanwezig op de camping, na een melding van een poging tot brandstichting. Of er een link is met de brand van woensdagnacht is niet bekendgemaakt. "We kunnen nog niet aangeven hoe de brand is ontstaan", vertelt een woordvoerster.

De politie doet onderzoek en spreekt met buurtbewoners.

Wachten op privacy instellingen...

Niet de eerste keer
Twee maanden geleden woedde er ook al brand bij Streekpark Klein Oisterwijk. Toen brandden twee caravans compleet uit en raakten twee andere caravans behoorlijk beschadigd.

De nieuwe brand is het gesprek van de dag op het park. Er wordt donderdagochtend volop gespeculeerd. Volgens verschillende mensen 'lijkt het erop dat er meer aan de hand is'. De beheerder wil donderdagochtend niet reageren. "Want de politie moet onderzoek doen en dit is geen goede reclame voor ons."

Er zou aangifte zijn gedaan van brandstichting, maar dit is nog niet bevestigd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.