Een half uur lang vastzitten op 80 meter hoogte in zweefmolen Tilburgse kermis: 'Ik ga nog een keer'

TILBURG - De tachtig meter hoge zweefmolen op de Tilburgse kermis draait weer. Zaterdag beleefden inzittenden van Around the World XXL angstige momenten toen de zweefmolen op grote hoogte plotseling bleef steken. Eenmaal veilig op de grond rolden bij sommigen de tranen over de wangen. De meesten hadden overigens vooral XXL genoten van het uitzicht.

Waarschijnlijk was een windvlaag de oorzaak voor de storing. Na een half uur konden de dertig bezoekers weer veilig op de grond uitstappen. De meesten reageerden gelaten op hun onverwachte avontuur op grote hoogte. De stoeltjes bleven stil hangen in de lucht. Mogelijk dat wind een beveiliging heeft geactiveerd waardoor de zweefmolen automatisch stopt.

Bekijk de reacties van de inzittenden en lees daarna verder:

Niet iedereen was er gelaten onder. Met name bij jonge bezoekers zat de schrik er goed in. Een medewerker van de attractie is naar boven geklommen om de inzittenden gerust te stellen en de beveiliging ongedaan te maken.

LEES OOK: Bezoekers zitten ruim 30 minuten vast in kapotte zweefmolen op Tilburgse kermis

Een jongen van een jaar of zeven zat voor het eerst in de grote zweefmolen samen met zijn zus. Toch enigszins onder indruk zegt hij, "zeker nog een keer in de attractie te stappen." Zijn zus klinkt een stuk overtuigender en enthousiaster: "Ik ga zeker nog een keer!"

LEES OOK: Zweefmolen op Tilburgse kermis, die uren stilstond, weer open: 'Niemand in gevaar geweest'

Meer over dit onderwerp:
TILBURG KERMISSEN TILBURGSE KERMIS ZWEEFMOLENS