Wie weet wie dit zijn? Politie deelt nieuwe foto's van relschoppers bij FC Den Bosch-Eagles

4 augustus 2019 om 07:05
nl
De politie heeft twee nieuwe verdachten in beeld die betrokken waren bij de rellen rond de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch-Go Ahead Eagles eind mei. Foto's van hen zijn online gezet. De gezichten van de verdachten zijn onherkenbaar gemaakt.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Eerder zette de politie al beelden online van twaalf betrokkenen. Tien van hen meldden zich daarna bij de politie. "Persoonlijk of via hun advocaat." Naar twee van hen wordt nog steeds gezocht. Van hen zijn daarom nieuwe foto's online gezet. De politie denkt dat ze hierop beter herkenbaar zijn dan op de vorige foto's.

"We geven hen een nieuwe kans om zichzelf te melden bij ons", laat een politiewoordvoerder weten. Als dit niet gebeurt voor 9 augustus worden de gezichten van de verdachten herkenbaar gemaakt.

Onderzoek
De twee nieuwe verdachten kwamen in de loop van het onderzoek naar de rellen naar voren. De rellen bij stadion De Vliert ontstonden na de play-offwedstrijd tussen FC Den Bosch-Go Ahead Eagles. Dit duel verloor FC Den Bosch met 1-0 en daardoor werd de club uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de eredivisie.

De relschoppers slaagden er door tussenkomst van de politie niet in de fans van de tegenpartij te bereiken. Daarop keerden ze zich met grof geweld tegen de agenten en de ME. Ze gooiden onder meer met stenen, fietsen en stukken hekwerk. Vier mannen werden meteen aangehouden.

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.