Oud-hoofdofficier Charles van der Voort vertrekt definitief bij OM na rapport over cultuur in Breda

5 augustus 2019 om 17:17
Charles van der Voort. (Foto: ANP)
Charles van der Voort. (Foto: ANP)
Voormalig hoofdofficier Charles van der Voort van het parket Zeeland-West-Brabant verlaat eind deze maand het Openbaar Ministerie. In oktober vorig jaar legde hij zijn functie al neer na een extern onderzoek naar de cultuur binnen het parket. Daaruit bleek dat er sprake is van een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Hoofdofficier Bob Steensma van het parket Noord-Holland nam zijn taken over en werd waarnemend hoofdofficier van het parket Zeeland-West-Brabant.

30 jaar bij OM gewerkt
Van der Voort heeft dertig jaar bij het OM gewerkt en diverse functies bekleed. Na het neerleggen van zijn functie in Breda was hij tijdelijk toegevoegd aan het Parket-Generaal.

"Vanuit die positie is onderzoek gedaan naar en overleg gevoerd over een volgende functie. Gedurende dat overleg is Van der Voort tot de conclusie gekomen dat hij zijn loopbaan niet binnen het Openbaar Ministerie zal voortzetten", aldus een toelichting.

Reeks interne perikelen
Het rommelt al enige tijd binnen het OM. Eerder dit jaar verscheen het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het OM onderzocht.

Aanleiding was een verzwegen liefdesaffaire tussen de twee voormalig hoofdofficieren Marc van Nimwegen (parket Rotterdam) en Marianne Bloos (functioneel parket). Vorige week werd bekend dat er onderzoek komt naar mogelijk strafbaar handelen van de twee.

 

Wachten op privacy instellingen...