Video

U wilt hier met uw Batmobile / fiets / bruidspaar * de snelweg op, mag dat?

16 augustus 2019 om 17:16
nl
Houd je een keer rekening met je medeweggebruikers, is het weer niet goed. Een bromfietser vond het 'asociaal om met 80 kilometer per uur over fietspad te rijden' en besloot daarom de snelweg te nemen. Slecht plan, vond de politie die hem er weer vanaf haalde. Omroep Brabant zette de zeven opvallendste snelweggebruikers op een rijtje, onder wie een Batmobile, een fietser en een bruidspaar.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Kortste weg naar huis
'Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan', dacht deze jongen op de A77 bij Boxmeer. Hij wilde 's nachts de kortste weg naar huis nemen en die liep toevallig via de snelweg. Agenten vonden het niet zo'n succes en hielden hem aan.

 

Bruidsfoto op de snelweg
Het is misschien wel de minst romantische plek voor een bruidsfoto, maar deze foto midden op de snelweg is toch zeker een plaatje. Bruidsfotograaf Gaby Ermstrang uit Woudrichem bedacht zich geen moment toen het verkeer muurvast stond en schoot dit bijzondere kiekje.

 

Fietsen over dichte snelweg
Wat doe je als de snelweg volledig is afgesloten vanwege een ongeluk: dan pak je je fiets en maak je even een ritje. Een groepje scholieren hoefde daar niet lang over na te denken en greep hun kans op de A27 bij Werkendam. En omdat sterke verhalen alleen worden geloofd als je bewijs hebt, filmden ze zelf hun actie.

 

Tadadadadadada! Batman!
Onze provincie was vorige maand even in de veilige handen van een superheld. Toen croste de Batmobile over de A16 om ons te behoeden voor het kwaad. Later bleek dat het misschien toch niet Batman was die door Brabant scheurde, maar dat hij zijn bolide had uitgeleend aan een buitenlandse prins.

 

Slome shovel
Het was flink wat geduld opbrengen voor de automobilisten die achter een shovel op de A2 bij Eindhoven reden. Het bouwvoertuig kon namelijk niet harder van 40 kilometer per uur. Het andere verkeer kon dus alleen maar achteraan aansluiten in de opstopping die hierdoor ontstond.

 

Auto-aanhanger
Deze 'bumperklever' reed wel heel dicht op zijn voorganger. Maar na twee keer goed knipperen, bleek dat het toch echt om een aanhanger ging.

 

 

Past nét niet
Waarom het niet handig is om te negeren dat iets eigenlijk niet past, bewees deze automobilist met zijn enorme conifeer. Want de auto kon door zijn meterslange boom niet harder dan 60 kilometer per uur. Agenten vonden het gevaarlijk en zetten de auto aan de kant.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.