Eigenaar van auto waarmee Noah werd aangereden, zegt dat hij niets met ongeluk te maken heeft

9 september 2019 om 10:43
Het slachtoffer raakte zwaargewond. (Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision)
Het slachtoffer raakte zwaargewond. (Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision)
De politie heeft de eigenaar gevonden van de blauwe Citroën die de 15-jarige Noah schepte. Het ongeluk gebeurde vrijdagavond voor de McDonald's aan de Deurneseweg in Helmond. De eigenaar van de betrokken auto verklaart dat hij niet degene was die in de auto zat en na het ongeluk doorreed. Hij zwijgt verder over wie er dan wel reed.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Volgens de politie is het een lastig verhaal, omdat de eigenaar dus alle betrokkenheid ontkent. Ze heeft de man daarom ook niet als verdachte kunnen arresteren. "Maar het vinden van de eigenaar van de auto is stap één, dus er zit zeker muziek in de zaak", aldus een woordvoerder. Volgens de wet moet de eigenaar van de auto op vordering van de politie de naam en adresgegevens van de bestuurder wel nog bekendmaken.

De 15-jarige Noah werd vrijdagavond op de fiets geschept. De politie ging met man en macht op zoek naar de bestuurder die doorreed en zette onder andere een politiehelikopter in.

Blauwe auto
Zaterdagochtend vond de politie een blauwe Citroën Saxo met schade aan de voorkant in de Helmondse wijk Brouwhuis. Het leek al snel om de auto van de doorrijder te gaan, maar de doorrijder zelf was nog steeds spoorloos.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond, maar een ooggetuige die eerste hulp verleende, wist erger letsel te voorkomen. Izzet Karaevli (32) zorgde ervoor dat Noah niet stikte. "Het schuim kwam uit zijn mond. Gelukkig heb ik twee jaar geleden een bhv-cursus gehad op mijn werk en wist ik wat ik moest doen", vertelde hij eerder aan Omroep Brabant.

Noah en Izzet werden zondag herenigd bij de tiener thuis. Izzet werd toen uitgebreid bedankt door Noah en zijn ouders.

Wachten op privacy instellingen...