'Ongeloof en verbijstering' in het gemeentehuis van Steenbergen over komst van torenhoge windmolens - Omroep Brabant

'Ongeloof en verbijstering' in het gemeentehuis van Steenbergen over komst van torenhoge windmolens

12 september 2019 om 14:11
nl
Het gemeentebestuur van Steenbergen is compleet verrast door het besluit van de provincie om de regie over te nemen rond de bouw van windmolens in Dinteloord. "De manier van optreden van de provincie in dit dossier schaadt het vertrouwen", zegt wethouder Wilma Baartmans.
Geschreven door

De provincie zette de gemeente donderdagochtend zo goed als buitenspel, omdat Steenbergen de oude afspraken niet na zou komen. De provincie wil de huidige vier windmolens vervangen door exemplaren van tussen de 180 en 234 meter, zodat ze meer energie opleveren.

Subsidie
In 2011 werden de eerste afspraken gemaakt hierover, maar het schoot daarna niet op. De provincie wil de procedure zo snel mogelijk afronden, zodat Innogy dit jaar nog subsidie kan aanvragen.

"Wij hebben eerder in de raadsvergadering aangegeven dat de relatie met de provincie goed is, dat we schouder aan schouder zouden optrekken in dit dossier. Nu blijkt helaas het tegendeel."

Wachten op privacy instellingen...

Hogere molens
Het college is verbijsterd dat de provincie denkt dat er draagvlak is voor hogere molens. Eerder maakten inwoners bezwaar en overhandigden 1400 handtekeningen tegen de komst van de megamolens. "Wij leggen ons er nog niet bij neer, onze inwoners worden benadeeld."

Welke stappen het college gaat ondernemen wordt tijdens de raadsvergadering van 26 september bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.