Weer brand bij Fire-Up in Oisterwijk, pallet aanmaakblokjes vat vlam

OISTERWIJK - Weer brak er zondagnacht brand uit bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk. Een pallet met aanmaakblokjes vatte vlam. Beveiligers ontdekten de brand rond kwart voor twee.

De beveiligers pakten meteen een brandslang om de pallet te blussen. Intussen werden de brandweer en de politie gewaarschuwd.

De temperatuur op de pallet zou hoog zijn opgelopen waarna de aanmaakblokjes spontaan begonnen te branden.

Productieproces stilgelegd
Vrijdag en zaterdag woedde er ook al brand bij Fire-Up. De gemeente Oisterwijk legde daarop direct het productieproces van Fire-Up stil. De voorraad moet vanaf nu altijd in luchtdichte en brandveilige containers worden opgeslagen.

Tot deze containers er zijn, staat er een brandwacht bij de voorraad.

Verwoest
In 2013 werd de aanmaakblokjesfabriek aan de Laarakkerweg verwoest door een uitslaande brand. Eind juli dit jaar liep het bedrijf in Oisterwijk weer flinke schade op bij een brand. Toen werd het magazijn compleet verwoest. Daar lag een hoeveelheid aanmaakblokjes van honderdtwintig kuub, drie tot vier grote vrachtwagens vol.

De brandwerende muur die de eigenaar van het bedrijf na de brand in 2013 had laten plaatsen tussen het magazijn en de fabriek voorkwam toen volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio erger.

Meer over dit onderwerp:
OISTERWIJK FIRE-UP BRANDEN