Man reed door rood toen hij 17-jarige fietsster doodreed, acht maanden celstraf

11 oktober 2019 om 17:35
De politie doet onderzoek na het ongeluk. (Foto: Bart Meesters)
De politie doet onderzoek na het ongeluk. (Foto: Bart Meesters)
Een 38-jarige man uit Den Bosch heeft acht maanden celstraf gekregen omdat hij in december een 17-jarige meisje uit Rosmalen heeft doodgereden. Van de straf is de helft voorwaardelijk. De automobilist reed door rood op de Harendonkweg in Den Bosch. Na het ongeluk liet hij het slachtoffer achter en reed door. Het meisje overleed later in het ziekenhuis.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

De rechters bepaalden vrijdag dat de 38-jarige celstraf verdient voor zijn roekeloze rijgedrag. Naast het feit dat hij door rood reed, zou hij ook niet goed op de weg hebben gelet. Volgens de rechters had hij van veraf moeten kunnen zien dat hij de fietsster zou raken.

De rechters hielden er rekening mee dat de man doorreed na de aanrijding. Hij stapte in eerste instantie nog uit zijn auto. Toen een omstander zei dat een ambulance onderweg was, ging de man er alsnog vandoor. Eenmaal thuis dronk hij een paar glazen alcohol en ging hij slapen. De dag daarna werd de 38-jarige opgepakt toen hij in een zwaar beschadigde auto rondreed.

Geen bewijs voor rijden onder invloed
De politie wilde graag onderzoeken of de man onder invloed reed. Omdat er tussen het ongeluk en de aanhouding te veel tijd zat, kon dat niet bewezen worden. Ook kon niet worden bewezen, ondanks de verkeersovertredingen, dat de man bewust asociaal reed. Dat zou wel het geval zijn als er bijvoorbeeld sprake zou zijn van bumperkleven of te hard rijden.

De rechters kwamen hierdoor op een straf van acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Deze vier maanden hoeft hij niet uit te zitten, tenzij hij weer in de fout gaat. Naast de celstraf mag hij ook twee jaar lang geen auto meer rijden.

 

Wachten op privacy instellingen...