Video

Twee vleermuizen leggen renovatie stadskantoor Roosendaal voor maanden plat: 'Wegjagen mag niet'

29 oktober 2019 om 19:02
nl
De grootschalige renovatie van het stadskantoor in Roosendaal is met tenminste een half jaar vertraagd. De reden? Twee vleermuizen die zich schuil zouden houden bij de buitengevel van het gebouw. "Het was plezieriger geweest als deze diertjes de komende maanden ergens anders zouden slapen", zegt wethouder Cees Lok.
Geschreven door

De ambtenaren stonden al te springen om na de zomer van 2021 weer terug te keren in hun vernieuwde 'HUIS van Roosendaal' aan het Stadserf. Maar helaas, twee fladderende vriendjes gooien roet in het eten. Wethouder Lok verwacht nu dat deze verhuizing pas in januari 2022 afgerond is.

Maatregelen
Overigens heeft niemand de beschermde diertjes nog gezien. "Met sonarapparatuur hebben onderzoekers het geluid gemeten van waarschijnlijk twee vleermuizen aan de buitenmuren", vertelt Lok. "We mogen ze natuurlijk niet wegjagen."

Nu de 'mogelijke' vleermuizen zijn ontdekt, moet er in het voorjaar verder worden gekeken of en waar de beestjes zich precies schuilhouden. Dan kunnen eventueel ook maatregelen worden genomen.

Verhuizing
De geplande verhuizingen van alle afdelingen naar een pand aan de Kloosterlaan en het naastgelegen Mariadal gaan gewoon door.

Rond januari wordt al wel begonnen met de eerste sloopwerkzaamheden in het stadskantoor. "We kunnen wel aan de binnenkant rustig de ramen en deuren weghalen. Maar de werkzaamheden aan de buitenkant van het pand kunnen pas worden gestart nadat de resultaten van het nieuwe vleermuizenonderzoek bekend zijn."

Nu even niet welkom
Wethouder Lok heeft persoonlijk niets tegen de vleermuizen die de verbouwing met maanden vertragen. "That's life. Nu zijn het geen welkome gasten, maar na de verbouwing mogen ze gerust weer terugkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.