Zus richt zich tot Michael G. tijdens rechtszaak moedermoord Kaatsheuvel: 'Mijn leven is verwoest'

KAATSHEUVEL - “Ik had een droom en dacht dat mijn moeder behekst was.” Dat zei Michael G. uit Kaatsheuvel dinsdagochtend in de rechtbank Breda. Hij staat terecht voor het doden van zijn moeder begin dit jaar. Justitie heeft tbs met dwangverpleging geëist.

In de rechtszaal zijn veel nabestaanden van het slachtoffer aanwezig. De zus van Michael G. richtte zich met een emotionele verklaring tot hem: ”Zoek alsjeblieft hulp." En ook: "Mijn hele leven is verwoest. We krijgen onze moeder nooit meer terug.”

LEES OOK: Moedermoord Kaatsheuvel: justitie wil tbs met dwangverpleging voor Michael G.

Schoppen
Op woensdag 30 januari zou G. zijn 64-jarige moeder hebben gedood. Hij drong haar huis binnen, sloeg hard tegen haar hoofd en schopte tegen haar buik. Op dat moment waren ook zijn ex-partner en hun zoontje van zes maanden aanwezig in het huis aan Jan de Rooijstraat. Agenten troffen de vrouw later dood aan in de voortuin. De verdachte werd diezelfde dag nog opgepakt.

LEES OOK: Vrouw (64) gedood in Kaatsheuvel, 28-jarige zoon gearresteerd als verdachte

G. reageerde zichtbaar geëmotioneerd op vragen van de rechter over zijn moeder. “Ik heb er heel veel spijt van. Ik mis haar heel erg”, zei hij met gebroken stem en tranen in zijn ogen. “Ik dacht dat ik aartsengel Michael was. Ze had een voodoo-pop en wilde die niet afgeven”, zo verklaart G. zijn daden. “Ze had ook de hond behekst.” G. gaf aan te geloven dat zijn moeder hem met de voodoo-pop kon manipuleren. Hij zou zijn geflipt toen hij dacht dat ze de pop ging pakken."

Geen bed bij crisisopvang
Rini, de broer van Michael, vertelde eerder dat Michael de dag voor het drama met zijn koffer op de stoep van zijn psychiater stond. Hij wilde opgenomen worden. Dat gebeurde niet, omdat er op dat moment geen bed vrij was op de crisisafdeling. Later bleek uit onderzoek van Omroep Brabant dat Zorginstelling Amarant uit Tilburg al langere tijd in de gaten werd gehouden door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Meer over dit onderwerp:
MOORDEN KAATSHEUVEL RECHTSZAKEN