Onderzoek rond Martien R. gaat verder: 'Operatie Alfa' hervat in Oijen en Macharen

19 november 2019 om 10:33
nl
Operatie Alfa, zoals de actie tegen de Osse topcrimineel Martien R. en zijn familie wordt genoemd, is ook dinsdag doorgegaan. De politie is heel de dag beziggeweest met zoekacties in Oijen en Macharen. In Oijen ging het om een actie bij een boerderij met stallen en bijgebouwen aan de Hoogveldsestraat. In Macharen heeft de politie gezocht op een weiland aan de Rottenstraat. Op beide plekken is niks gevonden, zo laat de politie woensdagochtend weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De politie is dinsdag heel de dag beziggeweest met het onderzoek bij de boerderij in Oijen. Er was veel politie aanwezig bij de boerderij en een stal werd helemaal uitgekamd.

Wachten op privacy instellingen...

Bij het onderzoeken van de stallen en de bijgebouwen werden ook speurhonden ingezet. De buren van de boerderij wilden niets zegen over de politieactie.

Wachten op privacy instellingen...

De persoonsgegevens van automobilisten, fietsers en wandelaars op de Rottensraat in Macharen werden volgens voorbijgangers in het kader van het onderzoek allemaal gecontroleerd.

Wachten op privacy instellingen...

Doorzoekingen Berghem
Maandag werden bij doorzoekingen van huizen en containers in Berghem in het kader van hetzelfde onderzoek allerlei drugsgerelateerde spullen gevonden. Ook vond de politie materialen die voorkomen in drugslabs. Er werden bij de acties in Berghem geen wapens gevonden, zo geeft een politiewoordvoerder aan.

Eén van de woningen die in Berghem werd doorzocht, is volgens een buurtbewoner van Martien R., de topcrimineel die samen met twee familieleden woensdag in Oss werd opgepakt in het kader van 'Operatie Alfa'.

Meerdere huizen
Maandag gaf de buurtbewoner in Berghem al aan dat R. ook nog huizen zou hebben in Oijen en Herpen. Uit veiligheidsoverwegingen zou hij regelmatig wisselen van huis, verklaarde de man. Het is niet duidelijk of de politie onderzoek doet op die bewuste plek.

Lees in ons dossier alles over Operatie Alfa.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.