Oud Bobslee-karretje van Efteling komt in après-ski bar in de tuin van Roy te staan

KAATSHEUVEL - Het Bobslee-karretje van de Efteling dat werd geveild voor Villa Pardoes, heeft een ‘blije en trotse’ nieuwe eigenaar. Het gaat om Roy Verstegen uit Nuland. Hij legde 6500 euro neer voor het oude achtbaanwagentje.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik op deze manier een enorm uniek exemplaar kan aanschaffen én een prachtige organisatie als Villa Pardoes kan steunen”, laat de koper weten. “Voor de Bobslee heb ik al een mooie plek. Ik bouw momenteel een eigen après-skibar in mijn tuin en daar komt hij natuurlijk te staan.”

LEES OOK: Bob roetsjt voor laatste keren naar beneden, 'Ik ga wel een traantje laten, denk ik'

Naast het karretje werden ook een elandhoofd en Tirolerhoedjes, die de allereerste medewerkers van de Bobsleebaan droegen, verkocht. De totale opbrengst kwam daarmee op bijna 8000 euro. Het volledige bedrag gaat naar Villa Pardoes bij het pretpark in Kaatsheuvel. Dit is een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes krijgen zij een week lang gratis een vakantie. Met de opbrengst kunnen vier gezinnen verrast worden.

'90.000 euro was niet serieus'
De spullen van de oude Efteling-achtbaan werden in juli op Marktplaats gezet. Er kwamen duizenden reacties op en het leek er even op dat er bijna een ton op de rekening van Villa Pardoes kon worden bijgeschreven. Iemand bood namelijk 90.000 euro. Maar helaas, dat bleek toch niet zo serieus.

LEES OOK: 90.000 euro geboden op Bobslee-karretje van de Efteling

“Je kent het zelf vast ook wel van Marktplaats dat je iets hebt afgesproken en dat iemand dat niet nakomt”, vertelt een woordvoerder van de Efteling. “Dat is heel jammer, maar we hadden al nooit durven dromen dat er al zoveel aandacht voor was. En met elke euro voor Villa Pardoes zijn we blij.” Met die 8000 euro zijn ze dan ook ‘meer dan tevreden’.

Meer over dit onderwerp:
KAATSHEUVEL DE EFTELING BOBSLEEBAAN NULAND