Celstraffen van 12 tot 18 jaar geëist voor moord op Kaan

22 november 2019 om 17:46
nl
De mensen die worden verdacht van het beroven en doodschieten van Kaan (26) in Breda moeten als het aan de officier van justitie ligt jaren de cel in. Zes Limburgers - allemaal twintigers - stonden vrijdag voor de rechter.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De hoogste eis was tegen de vermeende schutter: Sofyan S. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat hij 18 jaar de cel in gaat. Ashley R., Dexton T. en Ahyan Y. hoorden 16 jaar tegen zich eisen. Jesse de J. moet als het aan de officier van justitie ligt 14 jaar zitten en Jaimy D. 12 jaar.

Gewelddadige dood
De zaak draait om de gewelddadige dood van Kaan uit Breda. Hij wilde wiet verkopen aan de verdachten, maar werd op 8 april 2018 in de Sandenburgstraat in Breda doodgeschoten.

Buurtbewoners hoorden meerdere klappen en knallen. Ook zagen zij mensen hard wegrennen en drie auto's wegrijden. De politie ging meteen met een helikopter op zoek naar de auto's, maar kon de verdachten toen niet meer vinden.

Voor het proces zijn vier dagen uitgetrokken. Op de eerste zittingsdag bleek al dat de overval was voorbereid. Volgende week zijn de pleidooien.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.