Doorrijder die Anke (79) zwaargewond achterliet bij rollatorongeluk krijgt 9 maanden celstraf

3 december 2019 om 13:54
De verdachte reed door na het ongeluk. (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision)
De verdachte reed door na het ongeluk. (Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision)
De man die de 79-jarige Anke in Breda zwaargewond achterliet nadat hij haar aanreed, krijgt negen maanden celstraf. Twee daarvan zijn voorwaardelijk. Dat bepaalde de rechtbank Breda dinsdag. Justitie eiste eerder dezelfde straf.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Ook mag Ouassim Z. vijf jaar lang niet autorijden. Het openbaar ministerie had een rijverbod van twee jaar geëist. Hij komt volgende week echter al vrij, omdat hij lang in voorarrest heeft gezeten.

Z. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Hij werd vrijgesproken van poging doodslag. Wel is het volgens de rechter duidelijk dat hij zeer onvoorzichtig heeft gereden. Ook had hij de plek van het ongeluk niet moeten verlaten. "Z. heeft de familie tergend lang in onzekerheid gelaten, door zich pas zo laat te melden", zo zei de rechter.

LEES OOK: Dochter van aangereden Anke (79): 'Mijn moeder is niet meer boos op doorrijder'

Gebroken heupen
De aanrijding op 28 april leidde tot veel ophef in binnen- én buitenland. De vrouw was op bezoek geweest bij haar dochter en liep met haar rollator naar de bushalte. Bij het oversteken werd ze geschept door een auto die uit de bocht kwam. Z. reed door. De vrouw bleef met gebroken heupen en een breuk in haar oogkas achter.

Wachten op privacy instellingen...

De politie startte een grote zoekactie naar de bestuurder. Ook de familie van Anke riep de dader op om zich te melden. Na bijna twee weken deed Z. dat inderdaad, tot grote opluchting van de familie van het slachtoffer.

Knuffel
Het slachtoffer heeft de man die haar aanreed opgezocht in de gevangenis. Ze accepteerde zelfs een knuffel van hem.

Het is nog niet bekend of er een hoger beroep komt.

Wachten op privacy instellingen...