Vliegverkeer op Eindhoven Airport hervat na dichte mist

4 december 2019 om 07:07
Foto: Eindhoven Airport
Foto: Eindhoven Airport
Er kunnen weer vliegtuigen vertrekken en landen op Eindhoven Airport. Vanwege dichte mist was dit dinsdagavond niet mogelijk. De problemen zijn nu voorbij.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Volgens een woordvoerder worden de vluchten die niet door konden gaan woensdagochtend alsnog uitgevoerd. Door het slechte zicht vertrokken vijf vliegtuigen dinsdagavond niet. Ze stonden al klaar om op te stijgen, maar het zicht verbeterde niet.

De mist leverde problemen op voor ongeveer 750 passagiers. Zij werden ondergebracht in hotels in de buurt van Eindhoven Airport. Een van die reizigers is de 27-jarige Ron Meerbeek. Hij zat zo'n drie uur te wachten in een vliegtuig voordat hij hoorde dat ze definitief niet op gingen stijgen richting Georgië. Hij bracht een nachtje door in een hotel in Best. Woensdagmorgen vertrekt hij alsnog.

Luister hieronder naar het gesprek met Ron in radioshow Wakker!

Wachten op privacy instellingen...

Op het vliegveld gingen dinsdagochtend ook al geen vluchten door vanwege de mist. Ook landen was een probleem. Vliegtuigen moesten uitwijken naar omliggende vliegvelden als Maastricht en Keulen. Passagiers werden met bussen naar luchthavens gebracht waar wel werd gevlogen.

Code geel
Het KNMI heeft ook voor woensdag code geel afgegeven in Brabant vanwege dichte mist. Of dit wederom problemen op gaat leveren, kan een woordvoerder niet zeggen. "We houden continue contact met de weerdienst", vertelt ze. "We kunnen nu dus weer vliegen. Als er te weinig zicht is, kan dat weer veranderen. Maar daar kan ik nu verder nog weinig over zeggen."

Wachten op privacy instellingen...