'Minderjarig slachtoffer groepsverkrachting Den Bosch bedreigd om aangifte te voorkomen'

5 december 2019 om 18:04
nl
De mannen die worden verdacht van de groepsverkrachting in Den Bosch hebben met bedreigingen en intimidaties geprobeerd aangifte van tenminste één minderjarig slachtoffer te voorkomen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De krant baseert dat op een brief die burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch naar de moeder van één van de verdachten heeft gestuurd. Zij heeft een gebiedsverbod gekregen voor een groot deel van de stad.

Ook familieleden en vrienden van de verdachten hebben zich volgens de brief schuldig gemaakt aan bedreigingen en intimidaties, zo zegt de krant. Het OM, de politie en de gemeente Den Bosch hebben het nieuws niet bevestigd.

De gemeente bevestigt wel dat er gebiedsverboden zijn uitgereikt ter bescherming van slachtoffers in de zaak, maar wil niet zeggen aan wie. Burgemeester Mikkers reageert schriftelijk: “Het (al dan niet publiekelijk) agressief bejegenen van mensen kan gewoon niet. Niet in de richting van de slachtoffers als naar de verdachten. Ook dat moeten we met elkaar niet tolereren in onze samenleving."

Inval
De politie deed dinsdagochtend invallen in Den Bosch in een groot onderzoek naar groepsverkrachtingen die eerder dit jaar plaatsvonden. In totaal zijn acht mannen gearresteerd van 18 tot 26 jaar. Zij komen uit Den Bosch en Rosmalen. Ook was er een inval bij een autobedrijf in de straat Orthen in Den Bosch.

Al eerder was duidelijk dat slachtoffers van de verkrachtingen werden lastiggevallen op internet. Ook een oom van één van de verdachten kreeg er online van langs. De politie onderzoekt alle dreigementen die op sociale media zijn gedaan in de zaak van groepsverkrachtingen van tienermeisjes in Den Bosch. Zij riep donderdag via haar website nogmaals op om dit soort berichten niet te plaatsen of te delen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.