Video

Een varend drugslab in de dorpshaven... ook dat was 2019 [VIDEO]

23 december 2019 om 12:00
nl
Brabant heeft nog altijd de reputatie van een echte drugsprovincie. Het afgelopen jaar hadden we dat onder meer te danken aan de drugsboot in Moerdijk. In mei werd voor tientallen miljoenen euro's aan crystal meth gevonden op een vrachtschip in de Dorpshaven.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Een drugslab op een schip, met daarin een boobytrap zodat bewijs letterlijk zou wegspoelen als het lab gevonden zou worden. Ze hadden het in Hollywood niet kunnen verzinnen, maar in Moerdijk dus wel.

Omroep Brabant mocht exclusief binnenkijken terwijl de politie het vrachtschip ontmantelde.

Wachten op privacy instellingen...

In augustus stonden de vier verdachten voor het eerst voor de rechter. Het ging om twee Mexicaanse broers, een derde Mexicaan en de schipper uit Breda. De schipper verklaart dat hij zelf geen drugs heeft gemaakt, maar dat hij zijn boot alleen verhuurde aan de Mexicanen. Wat voor een straf de mannen krijgen, horen we hoogstwaarschijnlijk in 2020.

 

We blikken de hele week terug op het belangrijkste, heftigste en mooiste nieuws van 2019. Aan het einde van deze week sluiten we af met het eindejaarsoverzicht op tv en online. De uitzending begint op 27 december, direct na Brabant Nieuws rond tien voor zes.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.