Video

Juichen, zweten en huilen... de mooiste sportmomenten van 2019 [VIDEO]

22 december 2019 om 18:24
nl
Wat hebben we toch een fantastische sporters in Brabant en die topsporters zorgen elk jaar weer voor prachtige prestaties. 2019 is daarin geen uitzondering. Daarom hebben we de mooiste, meest bijzondere en pijnlijkste prestaties van het afgelopen jaar op een rij gezet.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De lijst aan mooie momenten is eindeloos. Ireen Wüst die haar gouden medaille opdroeg aan haar overleden vriendin Paulien van Deutekom. Wielrenner Mathieu van der Poel die vanwege zijn unieke prestaties werd verkozen tot Sportman van het Jaar.

De beste
Virgil van Dijk die zich de allerbeste voetballer van Europa mag noemen. Of een compleet andere tak van sport: Dineke Minten die alweer de beste paaldanseres van de wereld is.

Er waren ook nog unieke sportmomenten die niet op televisie kwamen. Denk aan Arno en Meriem die in 7 dagen 7 marathons op 7 continenten liepen. En natuurlijk mogen we die ene knotsgekke tocht van onze Maarten van der Weijden niet vergeten. Het lukte hem in 2019 eindelijk om de Elfstedentocht te zwemmen.

Het was onmogelijk om het allermooiste moment van 2019 te kiezen. Daarom hebben we alle unieke, bijzondere en mooie momenten op een rijtje gezet.

Bekijk in onderstaande video alle sporthoogtepunten van 2019:

We blikken de hele week terug op het belangrijkste, heftigste en mooiste nieuws van 2019. Aan het einde van deze week sluiten we af met het eindejaarsoverzicht op tv en online. De uitzending begint op 27 december, direct na Brabant Nieuws rond tien voor zes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!