Vier familieleden van Osse crimineel Martien R. aangehouden tijdens Operatie Alfa

10 december 2019 om 17:21
nl
De politie heeft dinsdag vijf mensen aangehouden in verband met het onderzoek naar de criminele familie van Martien R. uit Oss. Drie mannen en een vrouw zijn lid van deze criminele familie. Een vijfde man zou betrokken zijn bij vuurwapenhandel.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De aangehouden verdachten zijn:

  • Een 50-jarige vrouw uit Oss. Zij werd aangehouden in haar huis op het kamp aan de Hoogheuvelstraat.
  • Een 59-jarige man in Lith. Hij werd aangehouden in zijn huis op het kamp aan de Maasstraat.
  • Een 25-jarige man uit Udenhout. Ook aangehouden op het kamp aan de Maasstraat.
  • Een 44-jarige man uit Helmond.
  • Een 44-jarige man, die familie is van Martien R. , meldde zich later op het politiebureau.

Eerder werden ook Martien R., zijn zoon Anton en Martiens broer Toon aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet Martien als leider van een criminele organisatie en verdenkt hem van drugshandel en -smokkel. Ook pakte het OM een paar dagen later nog eens vier mannen op. Een aantal verdachten die dinsdag zijn aangehouden, worden verdacht van vuurwapenhandel, vuurwapenbezit, witwassen en drugshandel.

Dure meubels
De politie doorzocht dinsdag een huis en een loods in Helmond. Daarnaast werd beslag gelegd op dure spullen in een huis aan de Koolzaadweg in Oss. Hier werden onder meer stoelen, banken en tafels met de waarde van vermoedelijk tienduizenden euro's uit huis gehaald. Eerder was al beslag gelegd op het huis.

In november begon de politie met Operatie Alfa waarbij ze in drie dagen tijd het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss binnenstebuiten keerde. Daar werd toen een arsenaal aan wapens en drugs gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.