Na steekpartij strompelt bewoner van azc in Oisterwijk bloedend naar de receptie

20 december 2019 om 07:03
nl
Bij een steekpartij bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk zijn vrijdagochtend twee mannen gewond geraakt. Een van hen is een 20-jarige bewoner van het azc. Wie de andere man is, moet nog blijken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De steekpartij vond rond zes uur plaats. "Het 20-jarige slachtoffer is onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis gebracht", laat een ooggetuige weten. Hij had snij- en steekwonden. Het andere slachtoffer is in het azc behandeld. Hij is gewond aan een been.

Strompelen
De mannen zouden 'flink gewond' naar de receptie zijn gestrompeld. Daar lag volgens de ooggetuige 'een flinke plas bloed'.

Een ruzie zou de aanleiding zijn geweest voor de steekpartij. Nadat ze waren behandeld zijn beide mannen aangehouden, laat een politiewoordvoerder weten. Twee messen zijn in beslag genomen.

Kokend water
Het is niet de eerste keer dat het mis gaat bij het azc aan de Kievitsblekweg. In juli werd een 32-jarige man met een mes gestoken en met kokend water overgoten en eind januari raakte een 14-jarige jongen gewond bij een steekpartij. Hij raakte gewond aan zijn gezicht.

Toen ging het om een uit de hand gelopen ruzie met een andere minderjarige jongen.

Stijging aantal incidenten
Vorig jaar noteerde het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers in de zes Brabantse asielzoekerscentra bijna tweeduizend incidenten, eenderde meer dan in 2017. De meeste problemen deden zich in 2018 voor in Budel, waar bijna vijfhonderd keer melding werd gemaakt van agressie en geweld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!