Wandelaar heeft gebroken ribben en flinke kneuzingen na aanval door tauros

UDEN - De 63-jarige wandelaar die door een tauros werd aangevallen in natuurgebied de Maashorst bij Uden, heeft een aantal gebroken ribben en enkele flinke kneuzingen. Dat laat een woordvoerster van team de Maashorst maandagavond weten. Het slachtoffer heeft geen inwendige verwondingen.

De man werd zondagmiddag in de Maashorst door het dier aangevallen. De man vloog meters de lucht in en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een aantal gebroken ribben had en meerdere kneuzingen.

Verdoofd
In totaal lopen 76 taurossen in het natuurgebied. Na de aanval was er al een vermoeden om welke tauros het ging omdat mensen voor het incident foto's hadden gemaakt.

Het bewuste dier is maandagmiddag eerst uit de kudde gehaald en in een speciale vangwei gezet. In de loop van de middag is het dier verdoofd en gevangen. Het beest is in een trailer gelegd en daarna naar de Stichting Taurus in Keent gebracht. Het dier mag eerst bijkomen van de verdoving en vervolgens aansterken. Wat er daarna met de tauros gebeurt is nog niet duidelijk.

LEES OOK:

Man (63) in natuurgebied door stier op de hoorns genomen en meters door de lucht gegooid

Groep taurossen tijdelijk in afgesloten vangwei nadat man op de hoorns werd genomen

Tauros die wandelaar (63) op de hoorns nam in natuurgebied de Maashorst verdoofd en afgevoerd

Grote grazers moeten stukje natuur inleveren voor veiligheid van recreanten

Meer over dit onderwerp:
UDEN DE MAASHORST STIEREN TAUROSSEN ONGEVALLEN