Video

Wandelaar heeft gebroken ribben en flinke kneuzingen na aanval door tauros

6 januari 2020 om 19:48
nl
De 63-jarige wandelaar die door een tauros werd aangevallen in natuurgebied de Maashorst bij Uden, heeft een aantal gebroken ribben en enkele flinke kneuzingen. Dat laat een woordvoerster van team de Maashorst maandagavond weten. Het slachtoffer heeft geen inwendige verwondingen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De man werd zondagmiddag in de Maashorst door het dier aangevallen. De man vloog meters de lucht in en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een aantal gebroken ribben had en meerdere kneuzingen.

Verdoofd
In totaal lopen 76 taurossen in het natuurgebied. Na de aanval was er al een vermoeden om welke tauros het ging omdat mensen voor het incident foto's hadden gemaakt.

Het bewuste dier is maandagmiddag eerst uit de kudde gehaald en in een speciale vangwei gezet. In de loop van de middag is het dier verdoofd en gevangen. Het beest is in een trailer gelegd en daarna naar de Stichting Taurus in Keent gebracht. Het dier mag eerst bijkomen van de verdoving en vervolgens aansterken. Wat er daarna met de tauros gebeurt is nog niet duidelijk.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.