Met heropening zwembad De Schelp was van alles mis schrijft gemeentebestuur

21 januari 2020 om 19:13
nl
De legionellabesmetting in zwembad De Schelp in Bergen op Zoom is nog altijd niet onder controle. Daarnaast blijkt er in de periode in aanloop naar heropening van het zwembad in september vorig jaar, nog veel meer mis zijn gegaan dan tot nu toe bekend was. Dat blijkt allemaal uit een feitenrelaas dat het college van B en W naar de gemeenteraad heeft gestuurd.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Op 2 september om half vijf vorig jaar was de feestelijke heropening van het zwembad. Maar de voorbereiding blijkt allesbehalve solide: naar nu blijkt werd pas diezelfde middag verklaard dat de glijbaan veilig gebruikt kon worden. En pas enkele minuten voor de daadwerkelijke opening komt de bevestiging van de provincie (dat is de toezichthouder) dat het zwembad open mag. Met uitzondering trouwens van de tribunes: door het ontbreken van voldoende vluchtroutes moeten die gesloten blijven.

Proefdraaien
Door de chaos van de heropening, was er vooraf geen mogelijkheid om proef te draaien met het zwembad, schrijft het college aan de raad. Het zorgt voor storingen die het personeel telkens ad hoc op dient te lossen en er moet vaker worden ‘gespoeld’ om problemen voor te blijven. Ook moeten er geregeld ’s nachts reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd om het zwembad de volgende dag weer open te kunnen doen.

De directie en het managementteam van het zwembad luiden meermaals de noodklok: over de werkdruk bij het personeel en over hun gezondheidstoestand. Verschillende medewerkers klagen over hoofdpijn en oogklachten.

Technische problemen
Uiteindelijk is het zwembad vanaf september zo’n anderhalve maand open geweest. Toen moest het door alle technische problemen en de legionellabesmetting weer op slot.

De gemeente denkt nu in ieder geval de bron van de aanhoudende legionellabesmetting gevonden te hebben: de zogenaamde reinwaterkelder. Een monstername moet daar nog uitsluitsel over geven. Onder voorbehoud van een positieve uitslag, moet op maandag 3 februari het bad dan weer open kunnen.

Aanstaande donderdag praat de gemeenteraad over de problemen met het zwembad.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.