Video

Bus met Nederlandse Wuhan-passagiers aangekomen bij vliegbasis Eindhoven: 'Ze lijken niet besmet'

3 februari 2020 om 00:10
nl
Vijftien Nederlanders uit de door het nieuwe coronavirus getroffen Chinese regio Wuhan zijn zondagnacht rond kwart over twaalf aangekomen op vliegbasis Eindhoven. Ook twee Chinese partners zijn meegekomen naar ons land. Ze droegen bij hun aankomst allemaal mondkapjes. Het lijkt er vooralsnog niet op dat de zeventien besmet zijn met het virus, meldt een woordvoerder van het ministerie van VWS.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De zeventien mensen reisden vanuit de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei via Marseille en Brussel naar Eindhoven omdat zij het coronavirus vrezen. Hun vliegtuig vertrok in de nacht van zaterdag op zondag om halfdrie Nederlandse tijd uit Wuhan. Voordat passagiers aan boord gingen, werden zij gecheckt op symptomen van het coronavirus.

Marseille
Het toestel maakte rond twee uur 's middags een tussenstop op de militaire basis in het Zuid-Franse Istres, in de buurt van Marseille. Ook in Frankrijk werden de passagiers gecontroleerd. Vanuit daar vertrok het toestel rond zes uur richting Brussel.

Brussel
Zondagavond rond kwart over negen landde het vliegtuig in Brussel. In België werden de passagiers opnieuw gecheckt. Vanuit Brussel werden de laatste passagiers van deze vlucht rond halfelf in de avond met een bus naar vliegbasis Eindhoven gebracht.

Eindhoven
Rond kwart over twaalf arriveerde daar een witte bus, die direct weer uit zicht verdween. In de bus zaten mensen met mondkapjes.

Wachten op privacy instellingen...

Overnachting
Op de militaire vliegbasis in Eindhoven werden de passagiers opgevangen door een GGD-team. Zondagnacht overnachtten zij op een locatie van Defensie, in Huis ter Heide bij Zeist. Zij moeten daarna veertien dagen in quarantaine.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.