40 tips over overval op juweliersechtpaar: 'Geen Volkswagen maar een Seat'

5 februari 2020 om 11:56
De juwelier werd in november beroofd (foto: Persbureau Midden Brabant/Erik Haverhals).
De juwelier werd in november beroofd (foto: Persbureau Midden Brabant/Erik Haverhals).
De politie heeft veertig tips binnengekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht, dinsdagavond, waarbij aandacht werd besteed aan de gewelddadige overval op een juweliersechtpaar in Waalwijk.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Veel tips gaan over de twee auto’s van de overvallers, meldt de politie woensdag. Volgens verschillende kijkers is een van de auto’s een Seat Alhambra. Zij baseren zich op het logo van de auto. De politie ging er eerder vanuit dat het om een Volkswagen Sharan ging.

Twee gemaskerde mannen sloegen in november vorig jaar toe bij het echtpaar Cortenbach. Ze klommen met een ladder het dak op en gingen via een dakraam naar binnen.

Geschopt, geslagen en vastgebonden
De slachtoffers werden geschopt en geslagen, vastgebonden en beroofd. De hond van het echtpaar raakte ook gewond. Daarnaast werd er drie keer geschoten met een alarmpistool. De daders gingen er vandoor met twee kostbare kettingen en een slavenarmband.

Wachten op privacy instellingen...

Ze vluchtten in twee auto's. Beide voertuigen waren eerder op de avond ook al in de buurt van de juwelier gesignaleerd.

Opsporing Verzocht vertoonde ook nog beelden van een autowasserij aan de Winterdijk in Waalwijk, waar enkele dagen eerder een BMW werd binnengereden die sterk lijkt op de auto die bij de overval is gebruikt.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...