Coketransporten in Antwerpen gelinkt aan Martien R. onderschept

20 februari 2020 om 16:06
nl
De politie in België heeft nog drie cocaïnetransporten ontdekt die bestemd zouden zijn geweest voor drugsbaron Martien R. in Oss. Er zijn dertien mensen aangehouden in verband met de smokkel. Dat hebben de parketten (OM) van Oost-Vlaanderen en Antwerpen donderdag bekend gemaakt.
Geschreven door

Martien R. (49) wordt door het Openbaar Ministerie in ons land gezien als de man die aan het hoofd staat van een grote drugsorganisatie. Afgelopen maandag stond hij hiervoor met zes andere verdachten voor het eerst voor de rechtbank in Den Bosch.

Coke tussen hout
Het bewuste coketransport werd vorig jaar november in de haven in Antwerpen onderschept. De lading van 775 kilogram cocaïne zat in een zending met hout als deklading en kwam uit Ecuador.

Eerder in 2019 was er ook al een lading van 392 kilo coke ontdekt. Volgens de Belgische OM was ook die bestemd voor de groep van Martien R. in Oss.

In verband met al deze vondsten zijn er dertien arrestaties verricht, de meesten in de omgeving van Antwerpen.

Via één van hen, een havenarbeider, kon de link worden gelegd met de bende rondom Martien R. Eén verdachte is in Nederland opgepakt in Putte, gemeente Woensdrecht.

Het OM zei deze week al op de eerste openbare zitting dat de groep rond Martien contacten had in de haven en dat de lijst met beschuldigingen nog zou groeien de komende tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.