Lijst met geannuleerde carnavalsoptochten groeit: ook streep door leutstoet Prinsenbeek

23 februari om 06:21
De optocht in Boemeldonck in betere tijden.
De optocht in Boemeldonck in betere tijden.
De carnavalsoptocht in Prinsenbeek - tijdens carnaval beter bekend als Boemeldonck - gaat zondag niet door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Ook de grote optochten in Bavel, Made, Rijsbergen, Sint Willebrord, Baarle-Nassau, Boxtel en Gilze staan op de inmiddels lange lijst van geannuleerde carnavalsoptochten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Reden voor de vele annuleringen is het slechte weer. Er worden harde windstoten verwacht en veel regen. "Omwille van de veiligheid van de bezoekers en de deelnemers is dit trieste besluit genomen", meldt de organisatie van de optocht in Prinsenbeek.

Clubs volledig achter besluit
De deelnemende clubs in Prinsenbeek zouden volledig achter dit besluit staan. Het verzetten van de optocht naar maandag of dinsdag is, mede gelet op de weersverwachting, onmogelijk.

Tilburg
De carnavalstocht in Boemeldonck is een van de grootste die deze zondag zou plaatsvinden, samen met de optocht van Tilburg. Die werd eerder al afgelast vanwege het slechte weer. Deze optocht is verschoven naar 22 maart.

Bavel, Made, Rijsbergen en Sint Willebrord
Ook de grote optocht in het Bavelse Baviaonenland gaat zondag niet door. Dit in tegenstelling tot de kinderoptocht. Die vindt binnen plaats, in De Huif.

In Made is de grote optocht in verband met de weersomstandigheden verplaatst naar maandag. Ditzelfde geldt voor de optocht door Rijsbergen.

In Sint Willebrord heeft het bestuur van stichting De Heikneuters, mede op last van de gemeente, besloten om ook de optocht van zondag af te gelasten. "We zijn nog met de gemeente in overleg om de optocht te verplaatsen naar het weekend van 28 en 29 maart. We hopen hier maandag definitief uitsluitsel over te kunnen geven."

De optocht in Baarle-Nassau is vanwege het slechte weer verzet naar zaterdag 29 februari. Voor de optochten van Boxtel en Gilze is nog geen nieuwe datum bedacht.

Brakkensliert Kielegat
In Breda is een streep gezet door de Kielegatse brakkensliert. Die is uitgesteld naar dinsdag.

"Dit is heel sneu voor alle kinderen die hier zo naar toe hebben geleefd", beseft voorzitter Luciën Verhoef van Stichting Kielegat zich. "Maar in de stromende regen met rukwinden buiten lopen is voor niemand leuk en bovendien kan het gevaarlijk zijn. Gelukkig hebben we dinsdag nog. Dan is het traditioneel kindermiddag op de Grote Markt, dus dat valt dan mooi samen.’"

De stoet vertrekt dinsdag iets na halfeen vanaf café De Huiskamer aan de Haven.

LEES OOK:

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...